Zet koers naar duurzame avonturen

Bouw je boot veilig en eenvoudig om naar elektrisch met onze doe-het-zelf pakketten

Een boot ombouwen, je kunt het gemakkelijk zelf doen

Boat 2

In 5 eenvoudige stappen maak jij jouw boot elektrisch!

Stap 1

Gebruik de configurator

Kies wat bij jou & jouw boot past

Stap 2

Bestel jouw DIY-pakket

En laat deze thuis of bij je boot afleveren

Stap 3

Verwijder je huidige motor

Lukt het niet? Dan helpen we je

Stap 4

Installeer het nieuwe pakket

Gemakkelijk en snel met onze plug and play oplossingen

Stap 5

Geniet

Van het heerlijke stille varen

boot configurator

Wij hebben alvast de beste combinaties voor je gemaakt

1
Boot Type
2
Motor Type
3
Boot Lengte
4
Gewenste vaartijd
5
Motor keuze
6
Overzicht

Heeft u een zeilboot of sloep?

Wat voor motor type?

Wat is de lengte van je boot?

Wat is je gewenste vaartijd?

uur

KWH

Je kunt kiezen uit de volgende motoren

Wij hebben momenteel helaas geen motoren in het assortiment die je criteria passen.

Dit is het doe-het-zelf pakket die het beste bij jou & jouw boot past

Inhoud doe het zelf pakket

We hebben de volgende items in jouw pakket toegevoegd

Zelf aan de gang?

Het zelf ombouwen van je boot met Bootombouwen.nl is ongelooflijk gemakkelijk. Dankzij onze stap-voor-stap configurator wordt het maken van de juiste keuze voor de motor en het juiste accupakket eenvoudig. Met de Bootombouwen Sail Connector sluit je vervolgens alles in slechts een paar stappen aan. We hebben ervoor gezorgd dat dit systeem echt plug-and-play is, zodat je snel kunt genieten van de voordelen van je omgebouwde boot.

Ervaar het zelf

Alles voor elektrisch varen

Aces-4860

ACES Lithium LiFePo4 Draagbare Accu 48|60 3kWh

 2.599,00

Extra informatie

Accucapaciteit

3 kWh

Garantie

5 jaar garantie

Accusoort

LFP, LiFePo4

IP-rating

IP 67

Merk

Aces Energy

Vetus-5kW-Air

Vetus E-Line Air 5kW | Inboard Elektrische Motor

 4.800,00 6.576,00

Extra informatie

Motorsoort

Inboard

Merk

Vetus

Motorvermogen in kW

5 kW

Geschikt voor boottype

Motorboot, Sloep, Zeilboot

Torqeedo_Travel

Torqeedo Travel | Elektrische Outboard Motor

 2.850,00 3.200,00

Extra informatie

Aandrijfkracht

1100W

Equivalent outboard

3pk

Staartlengte

Kortstaart, Langstaart

Accu

Travel Accu (1080Wh), Travel Accu XP (1425Wh)

Wij maken het ombouwen van jouw boot veilig & eenvoudig.

team

Sinds 2014 hebben we zelf al meer dan 200 boten elektrisch gemaakt. Met de ervaring die we daaruit hebben gekregen weten we zeker: je wilt veiligheid, lang kunnen varen en kwaliteit. Wij hebben onze pakketen ontwikkelt met de hoogste kwaliteit stekkers, kabels en componenten om jou zo lang mogelijk te kunnen laten genieten van jouw boot.

Opgericht in 2014 op het NDSM werf terrein in Amsterdam zijn we altijd op zoek gegaan naar een manier om onze klanten beter te bedienen. Daaruit is onze visie ontstaan naar een snelle, kwalitatieve en betrouwbare oplosing te creeren voor het elektrisch maken van jouw boot.

De voordelen

Bent u nog niet overgestapt op elektrisch varen?

test2
Nieuw project 1
oranje propellor teken

01.

Heerlijk stil genieten

Elektrisch varen is ook veel gebruiksvriendelijker. Elektrische motoren zijn stiller dan traditionele motoren, waardoor je meer van de omgeving kunt genieten tijdens het varen. Ook zijn elektrische motoren makkelijker te bedienen, doordat er geen schakelingen en versnellingen nodig zijn. Daarnaast zijn elektrische motoren direct klaar voor gebruik en hoeven ze niet warm te draaien voordat je kunt vertrekken.

02.

Elektrisch varen is onderhoudsarm

De onderhoud van de elektromotor veel eenvoudiger is dan bij traditionele motoren. Elektrische motoren hebben minder bewegende onderdelen, waardoor er minder slijtage optreedt. Daarnaast zijn er geen olie en filters nodig, en hoeft er geen brandstof bijgevuld te worden. Dit betekent dat er minder onderhoudskosten zijn en dat de elektromotor langer mee gaat dan een traditionele motor.

03.

Duurzaamheid is belangrijk

Elektrisch varen is veel milieuvriendelijker dan traditioneel varen met benzine of diesel. Elektrische motoren stoten geen schadelijke stoffen uit, zoals koolstofmonoxide, stikstofoxiden en fijnstof. Hierdoor is elektrisch varen een stuk beter voor het milieu en draagt het bij aan het verminderen van de luchtvervuiling. Bovendien wordt de stroom voor de elektromotor steeds vaker opgewekt uit duurzame bronnen, zoals zonne- en windenergie.

SERVICE

Wij vinden het belangrijk om u goede service te bieden na uw aankoop

Doe-het-zelf pakketten

Het ombouwen van je boot hebben we echt plug-and-play gemaakt. Ontdek snel via onze configurator welke motor het meest geschikt is voor jouw boot. Op basis van jouw vaarwensen wordt ook de meest geschikte accu erbij gezocht. Met behulp van de Bootombouwen Sail Connector kun je vervolgens moeiteloos je boot zelf ombouwen. Het wordt een fluitje van een cent!

Video guides

Om de installatie zo soepel mogelijk te laten verlopen, hebben we specifieke instructies gemaakt voor de meest voorkomende vragen. We hopen dat deze instructies je helpen om de installatie nog sneller en gemakkelijker uit te voeren. We staan klaar om je te ondersteunen en ervoor te zorgen dat je probleemloos van start kunt gaan met jouw bootombouwproject.

Bekijk video

ZIJ GINGEN JE VOOR

Ervaringen van onze klanten

5/5

Bootombouwen levert sneller dan verwacht. Wij hebben niet gekozen voor de optionele aansluitdoos maar ervoor gekozen zelf alle aansluitingen te maken. Omdat wij toch niet de juiste tang hadden hebben wij contact opgenomen met bootombouwen. Ze zijn onderdeel van E-werf en daar hebben ze ons zonder extra kosten geholpen. Echt top.

Jeroen
5/5

Bootombouwen.nl biedt een fantastische oplossing voor bootliefhebbers die zelf willen ombouwen. Hun Sail Connector maakte het aansluiten van de motor en accu een fluitje van een cent. Geweldige kwaliteit en een geweldige ervaring!

Bas Wolfswinkel - Alkmaar
4.2/5

Ik ben enorm tevreden met de diensten van Bootombouwen.nl. Hun configurator en instructies maakten het hele ombouwproces zeer gebruiksvriendelijk. Het resultaat is een prachtig verbeterde boot die perfect aan mijn behoeften voldoet.

Tom Teeling - Alkmaar
4.6/5

Ik ben zeer tevreden over de verzending van mijn bestelling bij Bootombouwen.nl. Het pakket werd zorgvuldig verpakt en kwam in uitstekende staat aan. De communicatie over de verzending was duidelijk en ik kon mijn bestelling probleemloos volgen.

Sjoerd de Keizer - Uitgeest
5/5

Prima service. Sneller geleverd dan verwacht.

Jop Bosma - Amsterdam
3.7/5

Ik ben enorm onder de indruk van de service en expertise van Bootombouwen.nl. Met behulp van hun configurator vond ik de perfecte motor en accu voor mijn boot. De installatie verliep vlekkeloos dankzij hun handige instructies. Geweldig bedrijf!

Tom Teeling - Alkmaar